The story

De weg naar het ultieme serum voor huidverzorging begon al lang geleden. Ik groeide op in Finland, in het kleine plaatsje Kalimenkylä, vlakbij Oulu, midden in het bos. Als kleine jongen was ik gefascineerd door de vraag waarom er Lavendel in de handcrème van mijn moeder zat, waarom Kamillethee zo rustgevend werkt en waarom sinaasappels altijd ruiken naar de zon, ook al is het nog zo donker buiten.

Doordat ik opgroeide in de natuur, heb ik me altijd gerealiseerd dat wij als mens slechts een klein onderdeel hiervan zijn en nooit kunnen bevatten hoe universeel haar kracht is en hoe groot de potentie is van natuurlijke middelen. Toch duurde het tot mijn tienerjaren tot ik de link legde tussen deze kracht en de ultieme huidverzorging.

Mijn reis naar een goede huid begon toen ik te maken kreeg met acne. Welk product ik ook probeerde, geen enkel merk zuiverde mijn huid zoals beloofd, sterker nog: vaak maakten de producten mijn huid droog en schraal. Mijn poriën verstopten en ik zag er vermoeid uit.

Na veel onderzoek kwam ik online het ‘like dissolves like’-principe tegen. Dat houdt in dat een stof graag oplost in een stof met gelijke polariteit. Mijn huid was vet en olie achtig, dus ik moest iets vinden met dezelfde basis. Hierdoor begon ik met natuurlijke oliën te experimenteren en dat hielp verbazend goed. De acne verdween en de oliën brachten mijn huid terug naar een gezonde en rustige staat.

Na dit hoopvolle resultaat deed ik meer onderzoek en combineerde ik – geïnspireerd door de natuurlijke huidverzorging van mijn moeder – oliën voor het perfecte resultaat tegen een vette huid. Ik koos Teatree-olie om de puistjes onder controle te houden en Lavendelolie om de ontsteking te kalmeren. Dat werkte en bevestigde dat de oplossing voor een gezonde en mooie huid in de natuur lag.

Jaren later, toen mijn eigen acne huid ver achter me lag, verdiepte ik me in de natuurlijke genezingstradities van de wereld en ontdekte ik, dat ik voor een ultiem dagelijks huidverzorgingsproduct, meerdere oliën vanuit die tradities moest combineren. De negen ingrediënten die we gebruiken, worden al eeuwen beschouwd als heilig en passen volledig in onze filosofie: ‘Een gezonde huid is een mooie huid.’

Waar ik eerst het serum vanuit huis maakte, merkte ik na een tijdje dat de vraag groter was dan mijn keuken. Ik vond een laboratorium in Finland om het serum volgens dezelfde hoge natuurlijke standaard te produceren en zo is 9 Skincare geboren.

Liefs, Juha-Matti Manninen

NEEM CONTACT OP

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg 10% korting op je eerste bestelling!